ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ:

Η απάντηση σε αυτή τη συγκεκριμένη ερώτηση θα μπορούσε να καταλαμβάνει ολόκληρες σελίδες. Οι λόγοι για τους οποίους τα αγγλικά είναι μια χρήσιμη γλώσσα είναι δεκάδες ας δούμε όμως τους κυριότερους από αυτούς.

Ως γνωστόν η γλώσσα είναι επικοινωνία. Μπαίνουμε στη διαδικασία να μάθουμε μια ξένη γλώσσα για να μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Στην περίπτωση των αγγλικών οι άνθρωποι αυτοί ανέρχονται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια οι οποίοι την ομιλούν έστω σε βασικό επίπεδο!!!

Καταλαμβάνει την κυρίαρχη θέση ως διεθνής γλώσσα σε τομείς όπως: οι επικοινωνίες, οι επιχειρήσεις, ο τουρισμός, η επιστήμη, η πολιτική, η διπλωματία, η ψυχαγωγία, οι νέες τεχνολογίες, το διαδίκτυο, η έρευνα και ανάπτυξη, η υγεία, οι κατασκευές, η μηχανολογία, τα ναυτιλιακά και δεκάδες άλλους τομείς της εργασίας αλλά και της καθημερινότητας.

Επιπλέον εδώ και αρκετά χρόνια, ανταγωνιστικότητα και γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι δυο έννοιες αλληλένδετες. Δεν μπορούμε να φανταστούμε εύκολα κάποιον ο οποίος θα προσπαθήσει να αναζητήσει εργασία, τουλάχιστον σε ένα ανταγωνιστικό, διεθνείς και εξωστρεφές εργασιακό περιβάλλον, χωρίς να γνωρίζει αγγλικά, σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο.

Ακόμη κάποια από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου είτε βρίσκονται σε χώρες όπου η αγγλική είναι η επίσημη γλώσσα, είτε ακόμη και εάν δεν είναι, η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται στα αγγλικά (Ολλανδία, Γερμανία, Τσεχία, Δανία κ.α.)

Συνοψίζοντας αυτό που χρειάζεται να τονιστεί είναι ότι τα αγγλικά δεν είναι μια απλή ξένη γλώσσα αλλά ένα ευρέως κατανοητό κανάλι επικοινωνίας με όλο τον κόσμο.

ΠΤΥΧΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ:

Οι φορείς πιστοποίησης γνώσης της αγγλικής γλώσσας οι οποίοι λειτουργούν στην Ελλάδα είναι πολλοί. Σύμφωνα με τον ΑΣΕΠ γίνονται αποδεκτοί από το ελληνικό δημόσιο περισσότερες από 15 διαφορετικές πιστοποιήσεις αγγλικών. Φυσικά υπάρχουν κάποιες οι οποίες είναι περισσότερο αξιόπιστες, αναγνωρισμένες και σε άλλες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, και κάποιες από αυτές αποτελούν απαραίτητο προσόν για εισαγωγή σε εκπαιδευτικό ίδρυμα ή ακόμη και για έκδοση βίζας εργασίας κλπ.

ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΓΝΩΣΗ (BEGINNER) Α1
ΒΑΣΙΚΗ ΓΝΩΣΗ (ELEMENTARY) Α2
ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ (INTERMEDIATE) Β1
ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ (LOWER) Β2
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ (ADVANCED) C1
ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ (PROFICIENCY) C2

 

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ:

Α1-Α2 ΕΠΙΠΕΔΑ: Τα δύο πρώτα επίπεδα προσφέρουν στο χρήστη τις βασικές γνώσεις και δομές της γλώσσας. Ο μαθητής μπορεί να κατανοεί καθημερινές προτάσεις και εκφράσεις πχ προσωπικές πληροφορίες, διαλόγους για αγορές, εργασία αλλά και διάφορα άλλα θέματα που εμπίπτουν στην απλή καθημερινότητα. Είναι σε θέση ακόμη ο υποψήφιος να συστηθεί-παρουσιάσει τον εαυτό του, την καταγωγή του αλλά και την εκπαίδευση του.

Β1 ΕΠΙΠΕΔΟ: ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο επίπεδο ο σπουδαστής έχει κατακτήσει τις βασικές γραμματικές γνώσεις της γλώσσας, το λεξιλόγιο που γνωρίζει τον καθιστά ικανό να κατανοήσει τις βασικές καθημερινές συζητήσεις που εμπίπτουν στον τομέα της εργασίας ή του σχολείου, να συζητήσει για τον ελεύθερο χρόνο του, να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός ταξιδιού αλλά και να εκφράσει γεγονότα, εμπειρίες, όνειρα ή γνώμες. Μπορεί με απλά λόγια να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα της χώρας.

Β2 ΕΠΙΠΕΔΟ: το Β2 επίπεδο των αγγλικών το γνωστό σε όλους μας εδώ στην Ελλάδα lower, είναι το πρώτο επίπεδο το οποίο συνήθως πιστοποιούν οι μαθητές. Κατακτώντας το συγκεκριμένο επίπεδο ο σπουδαστής έχει ένα αρκετά ευρύ λεξιλόγιο το οποίο του επιτρέπει να εκφράζεται γραπτά και προφορικά σχετικά με πολλά θέματα που άπτονται τόσο στην καθημερινότητα όσο και άλλα θέματα, όπως τουρισμό, επιχειρήσεις, τέχνη, εκπαίδευση, επιστήμη κλπ. Το λεξιλόγιο όπως είπαμε είναι απλό αλλά ευρύ, τα γραμματικά φαινόμενα τα οποία χρειάζεται για σωστή έκφραση έχουν ολοκληρωθεί, άρα μπορεί ο μαθητής να εκφράζει την άποψη του για σύνθετα θέματα με σαφήνεια και ορθά δομημένο λόγο.

C1 &C2 ΕΠΙΠΕΔΑ: τα δύο ανώτατα επίπεδα της αγγλικής γλώσσας το advanced και το proficiency όπως συνήθως τα αποκαλούμε εδώ στη Ελλάδα αποδεικνύουν το πολύ προχωρημένο επίπεδο γνώσης της. ο κάτοχος του επιπέδου μπορεί να κατανοεί μακροσκελή ραδιοφωνικά κείμενα, εκπομπές και διαλέξεις με ευκολία, ενώ είναι σε θέση να αναγνωρίσει ακόμη και δεύτερα νοήματα τα οποία υπονοούνται. Είναι η γλώσσα των media και της πολιτικής, της δημοσιογραφίας της καθημερινής ζωής και της επιστήμης. Έχει τη δυνατότητα να συνοψίζει δεδομένα από προφορικές και γραπτές πήγες και να αποδίδει με επιχειρήματα εξηγήσεις και εκτιμήσεις. Τέλος μπορεί να εκφράζεται αμέσως και αυτομάτως στα αγγλικά χωρίς να χρειάζεται να προσαρμόζει τη σκέψη του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Η μέθοδος μας είναι αυτή που μας κάνει να ξεχωρίζουμε στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Η μέθοδος MENTOR στηρίζεται πάνω σε τρία βασικά στοιχεία:

Την επικοινωνία ,

Την τεχνολογία,

 και την μεθοδικότητα.

Τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην άμεση εξοικείωση της γλώσσας με σκοπό την απόκτηση αυτοπεποίθησης από τα πρώτα κιόλας μαθήματα!

Η μοναδική μέθοδος μας σε συνδυασμό με τους εξειδικευμένους καθηγητές του κέντρου μας σας εγγυάται ότι ο εκπαιδευτικός στόχος που έχουμε θέσει θα επιτευχθεί αποτελεσματικά και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Περίπου 40.000 Έλληνες φοιτούν κάθε χρόνο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Καταλαβαίνουμε ότι αυτός ο αριθμός είναι αρκετά υψηλός σε σχέση με τον πληθυσμό της Ελλάδας. Οι περισσότεροι από τους φοιτητές αυτούς φοιτούν σε αγγλόφωνα προγράμματα λόγω και της δημοφιλίας φυσικά της γλώσσας. Η μεγάλη Βρετανία, Αμερική και Αυστραλία αλλά και χώρες όπως η Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Βουλγαρία κ.ά. είναι μερικές από αυτές που προσφέρουν αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών. Οι τομείς ανάμεσα τους οποίους μπορεί να αναζητήσει κάνεις ανάμεσα στα αγγλόφωνα πανεπιστήμια άπτονται φυσικά σε όλα τα πεδία θετικό, τεχνολογικό, ανθρωπιστικό, κοινωνικό, παιδαγωγικό, υγείας, τεχνών, εφαρμοσμένων επιστημών κ.α.

Τα πλεονεκτήματα του να σπουδάσει κάνεις σε ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα είτε προπτυχιακό, είτε μεταπτυχιακό κατανοούμε ότι είναι πολλά με κυριότερο όλων ότι εκπαιδεύεται απευθείας σε ένα διεθνές περιβάλλον, αρά μπορεί και να δημιουργήσει και να εξελιχθεί πιο γρήγορα εντός οποιουδήποτε πλαισίου. Και μην ξεχνάμε όπως είπαμε και παραπάνω ότι απευθυνόμαστε σε να πληθυσμό ομιλούντων πάνω από  1,5 δις.

Ενδιαφέρεστε;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος και η Διεύθυνση Σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα !