ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΑΛΛΙΚΑ:

Η Γαλλία είναι ένας προορισμός για τους Έλληνες τόσο για λόγους αναψυχής όσο και για λόγους δουλειάς αλλά και σπουδών. Είναι κέντρο πολιτισμού, επιστήμης και επίσης ως γνωστόν κέντρο διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών. Για τους παραπάνω λόγους η Γαλλική θεωρείται η γλώσσα της διπλωματίας, της νομικής επιστήμης και φυσικά του πολιτισμού, της τέχνης και της κουλτούρας.

 

Στην Ευρώπη χρησιμοποιείται από  74 εκατομμύρια γαλλόφωνους ως μητρική γλώσσα. Εκτός Ευρώπης χρησιμοποιείται από 10 εκατομμύρια στον Καναδά, και από 160 έως 500 εκατομμύρια ομιλητές που τη χρησιμοποιούν ως δεύτερη γλώσσα. Είναι επίσημη γλώσσα σε διάφορες κοινότητες και οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η διεθνής ολυμπιακή επιτροπή, ο Ο.Η.Ε..

Γίνεται απόλυτα κατανοητή λοιπόν η σημασία και η χρησιμότητα της συγκεκριμένης γλώσσας σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές πλαίσιο.

ΠΤΥΧΙΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ:

ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (MINISTERE FRANCAIS DEL’ EDUCATION) ΕΝΙΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΓΝΩΣΗ (BEGINNER) DELF A1 A1
ΒΑΣΙΚΗ ΓΝΩΣΗ (ELEMENTARY) DELF A2 A2
ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ (INTERMEDIATE) DELF B1 B1
ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ (LOWER) DELF B2 B2
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ (ADVANCED) DALF C1 C1
ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ (PROFICIENCY) DALF C2 C2

 

ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ;

DELF A1+A2: Τα δυο πρώτα επίπεδα όπως είδαμε και παραπάνω προσφέρουν μια βασική γνώση της γλώσσας. Ο σπουδαστής έχοντας κατακτήσει αυτές τις γνώσεις είναι ικανός να έχει μια στοιχειώδη επικοινωνία σε απλές και καθημερινές περιστάσεις.  Μπορεί ακόμη να παράγει απλούς διάλογους για οικεία θέματα.

DELF B1:  Το συγκεκριμένο επίπεδο των γαλλικών είναι συνήθως το πρώτο το οποίο πιστοποιούν οι περισσότεροι σπουδαστές. Και αυτό διότι έχοντας κατακτήσει κάποιος τις γνώσεις που αντιστοιχούν σε αυτό έχει πλέον την ικανότητα να αντιμετωπίσει προβλήματα της καθημερινότητας. Το γνωστό λεξιλόγιο είναι περίπου 2000 λέξεις, έχει κατακτήσει τα βασικά γραμματικά φαινόμενα και έχει τη δυνατότητα να κατανοεί αλλά και να συμμετέχει σε συζητήσεις για θέματα της καθημερινής ζωής, αλλά και να παράγει γραπτό λόγο για την αντίστοιχη θεματολογία.

DELF B2: Το β2 επίπεδο όπως γνωρίζουμε και από τα αγγλικά (lower) πιστοποιεί την καλή γνώση της γλώσσας. Ο σπουδαστής είναι σε θέση να εκφράζεται γραπτά αλλά και προφορικά σε μια πληθώρα θεμάτων της καθημερινής, πολιτιστικής, κοινωνικής  και της επαγγελματικής ζωής.

DALF C1 KAI C2: Τα δυο ανώτερα επίπεδα της γαλλικής γλώσσας που αντιστοιχούν στην πολύ καλή και την αρίστη γνώση, αποδεικνύουν ουσιαστικά ότι ο υποψήφιος έχει την ικανότητα να κατανοεί πλήρως άρθρα και κείμενα κοινωνικής, επαγγελματικής ή ακαδημαϊκής φύσεως. Μπορεί ακόμη να εκφράζεται με άνεση αναμεσά σε γαλλόφωνους συνομιλητές ακόμη και για τις πιο λεπτές αποχρώσεις της γαλλικής γλώσσας, αλλά και να στηριχθεί την άποψη του με επιχειρήματα σε σχέση με περιπλοκά θέματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Οι εξειδικευμένοι καθηγητές του Mentor School Caprini είναι πάντα δίπλα στο μαθητή, ώστε με τις κατάλληλες εξατομικευμένες μεθόδους, να επιτύχει στο συντομότερο δυνατό διάστημα τον εκπαιδευτικό του στόχο. Η σωστή μέθοδος σε συνδυασμό με τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα, τη χρήση οπτικοακουστικού αλλά και έντυπου υλικού που συμπληρώνει το βασικό βιβλίο, έχει ως αποτέλεσμα οι σπουδαστές μας από τα πρώτα κιόλας μαθήματα να μπορούν να αρθρώνουν και να παράγουν λόγο.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ:

Η Γαλλία είναι η τέταρτη χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών παγκοσμίως, μετρά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Επίσης σχετικά με τους Έλληνες  υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 2.000 εκείνοι που σπουδάζουν στη Γαλλία. Κατανοούμε λοιπόν ότι η Γαλλία σαν χώρα επενδύει στην εκπαίδευση αφού σχεδόν το 20% του ετήσιου προϋπολογισμού της το αφιερώνει σε αυτήν.

Τα γαλλικά πανεπιστήμια έχουν εξαιρετική φήμη, δεν γίνεται καμία διάκριση μεταξύ αλλοδαπών και Γάλλων φοιτητών καθώς οι προϋποθέσεις εισαγωγής είναι πανομοιότυπες, όπως και οι χορηγούμενοι τίτλοι σπουδών και το κόστος εγγραφής, ανεξαρτήτως εθνικότητας των φοιτητών.

Ενδιαφέρεστε;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος και η Διεύθυνση Σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα !