ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ:

Η γερμανική γλώσσα είναι ανάμεσα στις 10 περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο. Αριθμεί περίπου 120 εκατομμύρια ομιλητές, ως μητρική αλλά και ως μη μητρική γλώσσα. Ομιλείτε σε κάποιες από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης καθώς εκτός από τη Γερμανία, την ακούμε ακόμη στην Αυστρία, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, τη Δανία, το Λουξεμβούργο κ.α.

Οι σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας τα τελευταία χρονιά, έχουν καταστήσει τη γερμανική γλώσσα απαραίτητο εφόδιο τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και στον τομέα της εκπαίδευσης των σπουδών και της επιστήμης.

Θέλετε λοιπόν να ανοίξετε νέους ορίζοντες στην επιχείρηση σας προσεγγίζοντας μια από τις πιο δυνατές αγορές του κόσμου;

Θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε γερμανικές εταιρίες ως συνεργάτης ή ως εργαζόμενος;

Επιθυμείτε να σπουδάσετε ή να συμμετάσχετε ως επιστήμονας ερευνητής στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γερμανίας;

Ή θέλετε απλώς να ταξιδέψετε;

Το Mentor School Caprini είναι εδώ για εσένα ,με το πλέον εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, για να σε βοηθήσει να κατακτήσεις τη γερμανική γλώσσα!

ΠΤΥΧΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ:

Το Mentor School Caprini επιλέγει το πλέον αξιόπιστο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της γερμανικής γλώσσας αυτό του Goethe Ιnstitut, το οποίο αναγνωρίζεται στη Γερμανία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

ΕΠΙΠΕΔΟ GOETHE INSTITUT ΕΝΙΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΓΝΩΣΗ (BEGINNER) GOETHE-ZERTIFIKAT A1 A1
ΒΑΣΙΚΗ ΓΝΩΣΗ (ELEMENTARY) GOETHE-ZERTIFIKAT A2 A2
ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ (INTERMEDIATE) GOETHE-ZERTIFIKAT B1 B1
ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ (LOWER) GOETHE-ZERTIFIKAT B2 B2
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ (ADVANCED) GOETHE-ZERTIFIKAT C1 C1
ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ (PROFICIENCY) GOETHE-ZERTIFIKAT C2 C2

 

ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ;

Α1-Α2 ΕΠΙΠΕΔΑ: Τα δυο πρώτα επίπεδα της γερμανικής γλώσσας προσφέρουν στο χρήστη τις βασικές γνώσεις και δομές της γλώσσας. Ο μαθητής μπορεί να κατανοεί καθημερινές προτάσεις και εκφράσεις πχ προσωπικές πληροφορίες, διαλόγους για αγορές, εργασία αλλά και διαφορά αλλά θέματα που εμπίπτουν στην απλή καθημερινότητα. Είναι σε θέση ακόμη ο υποψήφιος να συστηθεί-παρουσιάσει τον εαυτό του, την καταγωγή του αλλά και την εκπαίδευση.

Β1 ΕΠΙΠΕΔΟ: Ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο επίπεδο ο σπουδαστής έχει κατακτήσει τις βασικές γραμματικές γνώσεις της γλώσσας, το λεξιλόγιο που γνωρίζει τον καθιστά ικανό να κατανοήσει τις βασικές καθημερινές συζητήσεις που εμπίπτουν στον τομέα της εργασίας ή του σχολείου, να συζητήσει για τον ελεύθερο χρόνο του, να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός ταξιδιού σε μια γερμανόφωνη χωρά, αλλά και να εκφράσει γεγονότα, εμπειρίες, όνειρα ή γνώμες. Μπορεί με απλά λόγια να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα της χώρας. Για το λόγο αυτό είναι και το πρώτο επίπεδο το οποίο γίνεται αποδεκτό από αρκετά γερμανικά κρατίδια, για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στην γερμανική αγορά εργασίας.

Β2 ΕΠΙΠΕΔΟ: Σε αντίθεση με άλλες γλώσσες το Β2 επίπεδο των γερμανικών είναι ένα αρκετά προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο. Η κατάκτηση του επιπέδου πιστοποιεί ότι ο χρήστης είναι σε θέση να συνομιλεί τόσο για συγκεκριμένα όσο και για αφηρημένα θέματα. Μπορεί να κατανοεί σύντομα και εκτενή σύνθετα κείμενα εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου. Να εκφράζει την άποψη του για σύνθετα θέματα με σαφήνεια και ορθά δομημένο λόγο. Για τους παραπάνω λογούς το Β2 επίπεδο των γερμανικών είναι ένα πολύ δυνατό εφόδιο τόσο για την εισαγωγή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας όσο και για την επαγγελματική καταξίωση.

C1 ΕΠΙΠΕΔΟ: Το επίπεδο αυτό της γερμανικής γλώσσας αποδεικνύει το πολύ προχωρημένο επίπεδο γνώσης της. Ο κάτοχος του επιπέδου μπορεί να κατανοεί μακροσκελή ραδιοφωνικά κείμενα, εκπομπές και διαλέξεις με ευκολία, ενώ είναι σε θέση να αναγνωρίσει ακόμη και δεύτερα νοήματα τα οποία υπονοούνται. Είναι η γλώσσα των media και της πολιτικής, της δημοσιογραφίας της καθημερινής ζωής και της επιστήμης.

C2 ΕΠΙΠΕΔΟ (GROßES DEUTSCHES SPRACHDIPLOM): Σε αυτό το επίπεδο γνώσης μπορούμε να πούμε ότι ο σπουδαστής είναι ικανός να κατανοεί χωρίς καμία δυσκολία οτιδήποτε ακούει και βλέπει στα γερμανικά. Έχει τη δυνατότητα να συνοψίζει δεδομένα από προφορικές και γραπτές πηγές και να αποδίδει με επιχειρήματα εξηγήσεις και εκτιμήσεις. Τέλος μπορεί να εκφράζεται αμέσως και αυτομάτως στα γερμανικά χωρίς να χρειάζεται να προσαρμόζει τη σκέψη του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Οι εξειδικευμένοι καθηγητές του Mentor School Caprini είναι πάντα δίπλα στο μαθητή, ώστε με τις κατάλληλες εξατομικευμένες μεθόδους, να επιτύχει στο συντομότερο δυνατό διάστημα τον εκπαιδευτικό του στόχο. Η σωστή μέθοδος σε συνδυασμό με τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα, τη χρήση οπτικοακουστικού αλλά και εντύπου υλικού που συμπληρώνει το βασικό βιβλίο, έχει ως αποτέλεσμα οι σπουδαστές μας από τα πρώτα κιόλας μαθήματα να μπορούν να αρθρώνουν και να παράγουν λόγο.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ:

Η Γερμανία αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς Έλληνες υποψήφιους φοιτητές. Έχει ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο προσφέρει περισσότερα από 4500 προπτυχιακά, και 3000 μεταπτυχιακά προγράμματα. Η ιατρική, η νομική ,οι κοινωνικές και οι επιστήμες της αγωγής είναι μερικά πολύ δημοφιλή πεδία σπουδών. Φυσικά υπάρχουν και πολύ δυνατές σπουδές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας όπως η διοίκηση επιχειρήσεων αλλά και σπουδές νέων τεχνολογιών έρευνας και ανάπτυξης.

Ενδιαφέρεστε;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος και η Διεύθυνση Σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα !