ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΙΤΑΛΙΚΑ:

 

Η ιταλική, ως γλώσσα του πολιτισμού και της τέχνης ανέκαθεν εξέπεμπε μια γοητεία. Γνωρίζατε ότι χρησιμοποιείται από περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στη γη;

Η Ιταλία, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της, αλλά και της καλής σχέσης που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών, Ελλάδας και Ιταλίας, αποτελεί πόλο έλξης τόσο για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές όσο και για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.

 

ΠΤΥΧΙΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ:

Στο Mentor School Caprini επιλέγουμε να προετοιμάζουμε τους μαθητές μας για το no1 πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της ιταλικής γλώσσας «CELI» ( πανεπιστήμιο της Perugia) για όλα τα επίπεδα.

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ PERUGIA ΕΝΙΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
CONTATTO (BEGINNER) CELI (IMPATTO) A1
SOPRAVVIVENZA (ELEMENTARY) CELI 1 A2
SOGLIA (INTERMEDIATE) CELI 2 B1
PROGRESSO(LOWER) CELI 3 B2
EFFICACIA(ADVANCED) CELI 4 C1
PADRONANZA(PROFICIENCY) CELI 5
CELI 5 DOC
C2

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CELI 3, CELI 4 KAI CELI 5:

Το CELI 3 πιστοποιεί την «καλή» γνώση της ιταλικής γλώσσας. Είναι το αντίστοιχο πιστοποιητικό του lower των αγγλικών (επίπεδο Β2). Είναι συνήθως το πρώτο πιστοποιητικό το οποίο ζητείται και αναγνωρίζεται τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η ισχύς του είναι εφ’ ορού ζωής, και περιλαμβάνει προφορικές και γραπτές εξετάσεις. Οι εξετάσεις διενεργούνται τρεις φορές το χρόνο σε προκαθορισμένες ημερομηνίες , μάλιστα σε περίπτωση αποτυχίας σε κάποια συγκεκριμένη ενότητα, υπάρχει η δυνατότητα επανεξέτασης.

Το CELI 4 βεβαιώνει την «πολύ καλή» γνώση της ιταλικής γλώσσας και αποτελεί πολύ δυνατό εφόδιο για κάθε βιογραφικό. Ομοίως με το παραπάνω επίπεδο, η εξέταση του CELI 4 αποτελείται από προφορικό και γραπτό μέρος.

Το CELI 5 είναι το ανώτερο πτυχίο της ιταλικής ως ξένης γλώσσας. Σημαντικό εφόδιο για την αγορά εργασίας αλλά και για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια της Ιταλίας. Είναι το αντίστοιχο πιστοποιητικό του επιπέδου proficiency των αγγλικών, με τη διαφορά ότι η κατάκτηση του μπορεί να γίνει σε αρκετά πιο σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που το καθιστά μια από τις καλύτερες επιλογές για έναν υποψήφιο που χρειάζεται μια επιπλέον γλώσσα σε άριστο επίπεδο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Η πολυετής πείρα των καθηγητών μας, οι οποίοι είναι Ιταλοί ή ιταλόφωνοι, εξασφαλίζει στους σπουδαστές μας ένα άρτια οργανωμένο και καταλληλά προσαρμοσμένο πρόγραμμα σπουδών. Η διδακτική εμπειρία υποστηρίζεται τόσο από τεχνολογικά μέσα (οπτικοακουστικό υλικό, internet, διαδραστικό υλικό ) όσο και από το πλέον στοχευμένο διδακτικό υλικό από κορυφαίους εκδοτικούς οίκους.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ:

Η Ιταλία διαθέτει το αρχαιότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο αυτό της Μπολόνια, το οποίο ιδρύθηκε το 1088 και είναι ακόμη ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Βέβαια στη χώρα λειτουργούν δεκάδες σχολές τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες, τις οποίες επιλέγουν κάθε χρόνο εκατοντάδες Έλληνες για τις σπουδές τους. Μερικά από τα πεδία φοίτησης είναι οι ιατρικές, παραϊατρικές και φαρμακευτικές σχολές. Οι νομικές, πολίτικες, κοινωνικές και οικονομικές σπουδές. Θετικές και τεχνολογικές επιστήμες, αρχιτεκτονικές σχολές αλλά και σπουδές φιλοσοφίας, πολιτισμού και τέχνης.

Ενδιαφέρεστε;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος και η Διεύθυνση Σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα !